Online Jobb Agyféltekés TanfolyamokA legutóbbi bejegyzés a karakter rajzolásról szólt csak úgy általánosan, hogyan is alakul ki egy rajz az alap vázlatokból. Most ebből kiindulva egy kicsit részletesebb tananyagot mutatok, ami a női és a férfi test sajátosságaira kitérve mutatja meg, hogyan is rajzold meg azt az alap vázlatot, amiből kiindul a karaktered.

Mint az előző esetben, itt találod a képekből álló turorialt, amire kattints rá, hogy nagyobban lásd, majd még egyszer katt rá a nagyítóval, aztán jobb gomb save as-szal mentsd le magadnak. Ez is angolul van, de itt már szerintem jó, ha érted is a szövegeket, ezért pontokba szedtem az egyes képekhez tartozó leírást magyarul.

Szóval előbb jöjjenek a leírások magyarul, majd alatta megtalálod a letöltendő anyagot.

1.,A férfi és a női test között van néhány különbség, a férfiaknak általában több az izomzatuk, valamint hosszabb a törzsük is, mint a nőknek. Továbbá a férfiak legtöbb testrésze merevebb, keményebb, a nők gerincének valamivel nagyobb a görbülete, valamint úgy általánosan is gömbölyűbb formáik vannak.

2., A nyak. Itt van pár dolog, amit érdemes megjegyezni. A nyak a fül alatt indul. Nézd meg a szaggatott vonalakat a képen. Ez a két szög mindig párhuzamos egymással.

A bal oldali képen látható berajzolva egy izom, ami a fül tövétől indul és a nyak kis gödröcskéje felé tart, ezt érdemes berajzolni. Ezen a képen a kulcscsontok is láthatóak, ezeket a vonalakat hozzáadva a rajzodhoz realisztikusabb hatást érhetsz el.

A jobb oldali rajzon láthatod kis körökkel illusztrálva a nyakban lévő mirigyeket. A fiuknál a legfelső nagyobb az ádámcsutkának köszönhetően. A lányoknál pedig az alsó az, ami hangsúlyosabb, bár ez nem annyira észrevehető.

3., Ezek a képek eléggé önmagukért beszélnek. A törzs elől és hátulnézeti képénél vannak bizonyos tulajdonságok fentről lefelé haladva, melyek segítenek megtalálni a törzs középvonalát és felépíteni az egész alakot.

Az elölnézeti képnél ilyen részek a nyak kis gödre, a bordák középpontja valamint a köldök. A hátulnézeti képnél ezek a hetedik csigolya a tarkónál, a gerinc alsó részénél a szakrális háromszög.

Amit érdemes megjegyezni, hogy a férfiak felső teste, törzse elég “egyenes”, míg a nőknél egy homokórára hasonlít.

4., Most lehet, hogy egy elég közönséges megfogalmazás következik, de ez segít vizualizálni és jobban megérteni az esését, formáját a dolognak. Szóval, mikor rajzolsz, gondolj úgy a mellekre, mint vízzel teli léggömbre, így könnyebb elképzelni, hogyan hat rá a gravitáció különböző pózokban, illetve mozgás közben.

5., Mikor a kéz föl van emelve és meg van feszítve, be van hajlítva, akkor a bicepsz sokkal hangsúlyosabb, mikor egyenesen ki van nyújtva, de meg van feszítve, akkor a tricepsz az, ami jobban látszik. Nézd meg a saját kezed, hogy milyen formákat látsz az alkarodon oldal, felül, vagy alulnézetben.

Mikor a kéz ki van nyújtva, akkor a könyök mindkét oldalán kis horpadásokat láthatsz.

6., Ezeken a képeken a fő fókusz a térden van. Nézd meg, ahogy az alsó lábszár a térdtől indulva egy kissé hátrább kerül. Ez a térdkalács miatt van. A jobb oldali képeken pedig láthatsz a térd másik oldalán , tehát hátulnézetben 2 vonalat. Azok izmok, melyek fölfelé haladnak.

7., Ezeken a képeken a részekre bontott testeket láthatsz. Bontsd fel a törzset a bordákra, medencére, majd használj köröket az ízületek megformálására. Ez a legkönnyebb módja, hogy dolgozz a testtel. Próbálj meg több féle pózt megrajzolni ezek segítségével.

8., Ez az a rész, ahol alkalmazhatod, amit eddig tanultál ebből az anyagból. Így már nem is olyan nehéz, ha tudod, hogy melyik rész hova is tart, ugye?

9., A legalsó képek példák egy vázlatfüzetből, a test különböző pózokban lévő vázlatairól. Érdemes ezt gyakorolni, amikor csak van időd elővenni egy vázlatfüzetet, vagy egy darab papírt. Gyakorolni kell! Remélem, hogy hasznosnak találtátok az itt leírtakat.

És akkor itt a képekpől álló tananyag:

Online Jobb Agyféltekés Rajztanfolyam -> http://rajzhobby.hu/jobb-agyfeltekes-rajzolas

Online Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam -> http://rajzhobby.hu/szines-tanfolyam-online-hobby-rajz

Emberi test vázlatának megrajzolása bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam
Kategóriák