Online Jobb Agyféltekés Tanfolyamok

Zöld:

A zöld a természet színe. Ez szimbolizálja fejlődést, harmóniát és a termékenységet. Erős érzelmi összefüggés van a zöld szín és a biztonság között. A sötétzöldet rendszerint a pénzzel társítják.

A testi és a lelki görcsöket egyaránt oldja. Erősíti a biztonságérzetet, békéltet. Kettős hatása van: nyugtató, ezért jó a központi idegrendszer betegségek kezelésére, másrészt inspirálja a szellemet.

Hatékony a szív- és a keringési panaszok, a magas vérnyomás mérséklésében.

A zöld a természet, növekedés és az általános regenerálódás színe. Ennél fogva a zöld szín gyógyhatása elsősorban harmóniateremtő és roboráló erejében rejlik. Szemünk a természeti zöld színek ezernyi árnyalatát érzékeli; mindenki átélte már egy erdei séta jótékony hatását.

Csökkenti a kimerültséget és a fáradtságot, néha teljesen meg is szünteti őket. Az elégedetlenség érzését is jó irányba tereli.

A zöldnek nagyszerű nyugtató ereje van. A legpihentetőbb szín az emberi szem számára. A zöld állandóságot és állóképességet sugalmaz. Néha a zöld a tapasztalat hiányát fejezi ki, a példa kedvéért: a kezdőket gyakran zöldfülűnek szoktuk nevezni. A címertanban a zölddel, a fejlődést és a reményt tüntethetjük fel. A zöld ellentéte a pirosnak, biztonsági eszközöknél; például ez a színe a szabad átkelésnek az úttesten.

A matt, sötétzöldről általában a pénzre, az anyagi világra, a bankokra asszociálunk.

A sötétzöldről a becsvágyra, a kapzsiságra és a féltékenységre gondolunk.

A zöldessárga a betegségre, a gyávaságra, a viszályra és a féltékenységre utal.

A moszat zöldről az érzelmi gyógyításra és a védelemre gondolunk.

Az Oliva zöld a hagyományos színe a békének (Greenpeace).

Kristályai: smaragd, kuncit, jáde

Sok zöld az aurában: elégedettség, kiegyensúlyozottság, belső harmónia, egészség

Zöld szín, mint kedvenc: harmóniára való törekvés, az öngyógyító erők ébredése.

A zöldet kedvelő ember: barátkozó, udvarias, őszinte, engedékeny, viszont könnyen megsértődik, a vérnyomása pedig alacsony. A zöldet kedvelők kiegyensúlyozottak, vonzódnak a természethez és a természetes dolgokhoz, de néha túl óvatosak.

Zöld szín elutasítása: elégedetlenség, bizonytalanság

Érdekelnek a színek, és szeretnél jobban elmélyedni bennük? -> Színes tanfolyam

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam
Kategóriák