Online Jobb Agyféltekés Tanfolyamok

A múltkor elkészítettünk egy sor perspektivikus négyszöget, de hogyan függ ez össze az alakábrázolással?

Készítsünk egy rácsvonalat a képen látható mintának megfelelően és rajzoljunk bele egy emberi alakot, amely 7 fej magas. Vagyis az első “dobozunk” alja, az a fej alatt legyen, majd ezt a méretet vegyük fel hétszer.

Számozzuk be a négyszögeket az egyik oldalon 1-től 8-ig, a másik oldalon 8-tól 1-ig. Majd rajzoljuk fel rá az alak kontúrját. Ha ez megvan, akkor megkaptuk egy emberi alak perspektivikus alakkontúrját. Ezt fogjuk útmutatóul használni a rajzoláshoz.

A rövidülésben lévő test

Ahogy az itt látható képen látható, ha egy szögből, felülnézetből vizsgálunk egy testet, ahol mondjuk a fej van közelebb hozzánk, akkor a fej és a felsőtest sokkal nagyobb függőleges teret foglal el, mint a csípő és a láb.

Ez jó példa a rövidülésre, ahol a tárgyak hossza nyilvánvalóan csökken, ahogy távolodnak a látótérből. Ugyanígy megrajzolhatjuk a test rövidülésben lévő képét, ahol például a láb van közelebb a nézőpontunkhoz.

Vagyis az előző bejegyzésben megrajzolt perspektivikus négyszögeket ilyen módon használhatjuk fel a térben és rövidülésben lévő testek, illetve tárgyak ábrázolására.

Szeretnéd papírravetni az ötleteidet, elgondolásaidat, de úgy gondolod, hogy a rajzoláshoz tehetség kel? Lehet hogy tévedsz. 🙂 -> Online Jobb Agyféltekés Rajztanfolyam

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam
Kategóriák