Online Jobb Agyféltekés Tanfolyamok

Ismételten egy újabb szín bemutatása következik, illetve annak jelentése és hatásai. A mai szín a kék.

Kék

A kék az ég és a tenger színe. A kékről gyakran a biztonságra és a stabilitásra gondolunk. Ez a szín szimbolizálja a reményt, a hűséget, a bölcsességet, a bizalmat, az intelligenciát, a becsületet, az igazságot és a mennyet.

A kékről erősen asszociálunk a békességre és a nyugalomra. A címertanban, a kék használható az áhítat és a nyíltság szimbolizálására.

Ez a hűvös szín nyugtatóan hat mindenfajta izgalmi állapotban. Ha idegesek vagyunk, és nem tudunk aludni, a kék színtől remélhetjük a megnyugvást és az ellazulást. A kékre a hipofízis (agyalapi mirigy), és minden belső elválasztású mirigy nagyon kedvezően reagál.

Stressz állapotban jelentkező izomgörccsel mindenki találkozott már. A kék szín görcsoldóhatása itt lelki megnyugvással párosul.

A túlsúlyos betegek étvágyát csökkenti, s így hatékonyan támogatja a fogyókúrát.

A kéket használhatod a termékek reklámozásához és a tisztasághoz kapcsolódó szolgáltatásokhoz (víztisztító filterek, tisztító folyadékok, vodka), levegőhöz és éghez (légitársaságok, repterek és légkondicionálók), vízhez és tengerhez (tengeri hajóutak, ásványvíz).

Érzelmileg olyan színekkel áll szemben, mint a piros, a narancssárga és a sárga; a kék kapcsolódik a tudatossághoz és az intellektushoz. Használj kéket a precízió sugallásához vagy amikor high-tech termékeket reklámozol.

A kék a férfiak színe; a tanulmányok szerint, ez erősen elfogadott közöttük. A sötétkék a bölcsességet, a szaktudást és a stabilitást jelenti.

A világoskékről az életre, a gyógyításra, a békére, a megértésre és a puhaságra (lágyságra) asszociálunk.

A sötétkékkel ábrázolhatjuk a tudást, az erőt, a becsületességet és a komolyságot.

Kristályai: akvamarin, lapislazuli, zafír

Sok kék az aurában: érzékenységre, nagy kapcsolatteremtési képességre és jó tanulási képességre utal

Ha szereti a kéket: gondoskodó, segítőkész, sokszor aggódó, ám néha nem tud figyelni, fejfájással küszködik. A kéket szeretők megbízható, érzékeny emberek. Értékelik az őszinteséget. Befelé fordulók, önmagukba mélyedő, sőt önmagukat marcangoló természetűek. De kiegyensúlyozott, kedves társas lények.

Ha elutasítja a kéket: belső nyugtalanság

Ha mélyebben szeretnél foglalkozni a színekkel, esetleg alkotnál is velük -> Színes tanfolyam

Színek jelentése 5. – kék bejegyzéshez 1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam
Kategóriák