Online Jobb Agyféltekés Tanfolyamok

A múltkor elkezdtem a rajzeszközökről is egy sorozatot. Akkor a papírok közül a Fabriano papírokat mutattam be röviden. Majd még lesz szó a papírokról, és írok egyéb fajtákról is, de most a ceruzákról lesz szó.

Művészeti célra inkább a puhábbakat, míg műszaki területeken a keményebb ceruzákat részesítik előnyben.

A puha hegyek vastagabbak, de skiccekhez, vázlatokhoz sok művész kifejezetten a vastag hegyeket szereti, mert erőteljesebb, vastagabb vonalakat húzhat vele. A kemény ceruzák tónusa szürke. Minél puhább a ceruza, annál feketébb a színe

Bruynzeel ceruzák

A minőségi ceruzabelek, minőségi fa külsővel párosulnak, és széles választékban kaphatók. Lehet kapni külön grafitceruzákat 2H-tól 9B-ig, valamint 12 db-os készletben is megvehetőek. Kissé szürkés a színe, nem olyan sötét, vagy hát inkább úgy mondanám, hogy ezüstösebb színű, mint mondjuk a Koh-I-Noor fajta grafitceruzák.

A Bruynzeel-nek még van 5 db-os rajzszén készlete is, amit kis dobozban árulnak. A szénről, szénceruzákról majd majd még írni fogok később.

Conte termékek

A francia Nocolas Jacques Conte találmánya tette azzá a grafithegyet, amit ma “ceruza” néven ismerünk (1795-ös szabadalom).

A grafitporhoz bizonyos mennyiségű finom iszapolt agyagot adtak, majd a vékony ceruzabeleket, amelyeket később fafoglalatba helyeztek, fokozatosan égették, és így jutottak el a különböző keménységi fokokhoz.

Conte-nak is vannak grafitceruzái 3H-tól 6B-ig.

Van Charcoal, vagyis rajzszén is, ami egy hagyományos, nagyon ellenálló szénceruza, finom szemcseszerkezettel. Portrékhoz, karikatúrákhoz, vázlatokhoz kifejezetten ajánlható, de satírozáshoz, árnyékoláshoz is kifogástalanul használható. H,HB, B és 2B-s keménységben elérhető.

A Conte-nak van még Carbon graphic-ja is, ami a finomabb, fontosabb vonalak, kontúrok megrajzolásához, vázlatokhoz, valamint részletek kiemeléséhez nagyon jó. Ezek HB, B, 2B és 3B-s keménységben kaphatóak.

Conte Színes krétaceruzák

Vázlatok, portrék árnyalatainak elkészítéséhez, illetve ezek befejező “rétegeként” is ajánlott. Megfelelően finomszemcsés, jól satírozható ellenálló ceruzák. Ötféle színárnyalatban kaphatóak.

Conte Pierre noire

Matt fekete pigmentet tartalmazó pittceruza. Nagyon jól használható portrékhoz, csendéletekhez, vázlatokhoz. Mély-fekete színe hosszú évtizedekig megőrzi színerejét, “ragyogását”. Az egyik legkedveltebb Conte művészceruza. Lehet kapni HB, B, 2B és 3B keménységben.

Conte rajzkészletek

Elérhetőek komplett fémdobozos rajzkészletek is. Vannak 12 db-os vázlatceruza készletek, 12 db-os grafit- és szénceruza készlet, 12 db-os grafitceruza készlet valamint egy 20 db-os készlet, amiben vannak vázlatceruzák, pittkréták valamint papírwisher-ek. Ez utóbiak összehengergetett papírféleségek, amik az elsatírozáshoz kellenek.

Majd még fogok írni a ceruzákról, a Van Gogh valamint a Koh-I-Noor fajtákról is, de egyszerre elég szerintem ennyi 🙂

Ha érdekel a rajzolás, csak nem tudod, hogyan is kezdj hozzá -> Jobb agyféltekés rajztanfolyam másként (online)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam
Kategóriák