Online Jobb Agyféltekés Tanfolyamok

Agyunk csak igen kicsi százalékát használjuk ki életünk során. De hogyan lehetne hatékonyabban tanulni és gondolkodni? Különböző technikák léteznek , melyek a bal és a jobb agyfélteke különbözőségeinek kihasználására, kapcsolatuk erősítésére szolgál.

Sokszor használjuk a jobb agyféltekénket, mikor kreatív ötletekre van szükség. Sajnos azonban a jelenlegi oktatási rendszer, nem igazán fordít erre kellő figyelmet, sőt…Pedig a probléma megoldáskor, új ismeretek elsajátításakor nem lenne rossz, ha ismernénk néhány hasznos technikát.

Mi is az az elmetérkép? Ez arra való, hogy vizualizáljuk a gondolatainkat és ezáltal könnyebben feldolgozhatóvá válik. Ezt a kreatív gondolkodást serkentő technikát már Leonardo da Vinci is használta.

Ehhez kelleni fog egy fehér papír és sok színes ceruza, na és egy körüljárandó probléma (az meg általában lenni szokott…) 😉 Gondoljuk végig mi a probléma lényege, amit meg szeretnénk oldani, valamint hogy mi a cél, ahova el szeretnénk jutni. A fehér papírra fogjuk felrajzolni  a megoldandó feladattal kapcsolatos információinkat, ötleteinket.

A papírlap közepére írjuk fel a központi témát. Az ehhez kapcsolódó információinkat, gondolatainkat a sugárirányban rajzolt ágakra írjuk. Lehetőleg egy ágra egy szót. Ez azért is fontos, mert miközben elgondolkodunk, hogyan lehetne egyetlen szóban összefoglalni az információt, már szelektálunk is lényeges és lényegtelen között.

Ezáltal segítünk gondolkodásunknak megfogalmazni a lényeget. Az ágakat további ágakkal bővítve írjuk fel az egymás után megjelenő gondolatainkat, asszociációnkat. Majd nyilakkal, ábrákkal jelölhetjük az egyes ágak vagy alágak közötti kapcsolatot.

A gondolati térképünk akkor jó, ha sok színt, esetleg rajzot, ábrát használunk. Ilyenkor ugyanis mindkét agyféltekénket dolgoztatjuk. Sok vállalat alkalmaz gondolati térképeket projektek indításakor vagy stratégiakészítő megbeszéléseken, ahol rengeteg ötletet kell összegyűjteni és rendszerezni.

Szeretnél elsajátítani egy további technikát a jobb agyféltekéd bekapcsolására? -> Még pár napig akciós az Online jobb agyféltekés rajztanfolyam. Ne maradj le róla!! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam
Kategóriák