Online Jobb Agyféltekés Tanfolyamok

A legutóbb említettem, hogy most lesz pár bejegyzés a mese figurák rajzolásáról. A múltkor rajzfilm kutyát rajzoltunk, most megmutatom hogyan kell Donald kacsát rajzolni lépésről lépésre.

Elnézést azoktól, akik nem szeretik az ilyen rajzokat és inkább “komolyabb” dolgokról hallanának szívesen. Természetesen majd visszatérek azokhoz is, de most egy kicsit még had legyünk gyerekek 😉

1., Halványan rajzolj egy kört, majd oszd ketté egy függőleges vonallal. A kör aljától kb. 1/5-öd magasságban keresztezd egy vízszintes vonallal. Ezek a vonalak ahhoz nyújtanak majd segítséget, hogy el tudd helyezni Donald arcvonásait.

2., Rajzolj két oválist a vízszintes vonalra. Az ovális bal illetve jobb oldalára rajzolj ismét két kisebb oválist a pupillának. Ezzel már meg is rajzoltad Donald szemét.

3., Húzz egy ívet a két szem közé. Helyezd a ceruzád a vízszintes vonal bal pontjához, és rajzolj lefelé egy görbét. Majd indulj ki a vízszintes jobb oldalánál, és bal felé rajzolj görbét. A két ívet kösd össze középen. Ez lesz Donald felső csőre.

4., Most indulj ki a bal szem bal oldalánál, és rajzolj egy nagy kifelé tartó U betűt úgy, hogy a vonal vége a jobb szem jobb alsó sarkában legyen. Ez lesz Donald alsó csőre. Most rajzold meg a szemöldökőt úgy, hogy két görbét rajzolsz a két szem fölé.

5., Formázd meg jobban Donald csőrét, majd rajzolj egy ferde oválist a fej tetejére, és ebbe egy kis hengert a sapkának.

6., Most rajzold meg a sapka ráncait, valamint rajzold meg a szalagot, mosolyvonalakat, hajat és formázd meg a nyelvet egy V betűvel.

7., Radírozd ki óvatosan a felesleges vonalakat.

8. Ha van kedved, akkor a végleges körvonalakat húzd ki fekete filctollal. Sőt, ha nagyon kreatív akarsz lenni, akkor ha megszáradt a filctoll, fesd ki vízfestékkel. Viszont ez utóbbi esetben vízálló filctollat használj a körvonalak meghúzásakor.

Lesz még szó a rajzfilm figurákról, de legközelebb egy “komolyabb” témát terveztem be, hogy azoknak is jó legyen, akiket nem érdekelnek a mese figurák 😉

Szeretnél megtanulni rajzolni, de nem tudod hogyan kezdj hozzá, és a tanfolyamok neked nagyon drágák, akkor ezt most ne hagyd ki!!! -> Online rajztanfolyam AKCIÓSAN, még 11 napig

Hogyan rajzoljunk Donald kacsát bejegyzéshez 27 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam
Kategóriák