Online Jobb Agyféltekés Tanfolyamok

A kroki nem más, mint úgymond egy gyors rajz. Tehát mikor időhatárokat állítunk fel, és arra kényszerítjük magunkat, hogy gyorsan, szabadon és merészen rajzoljunk.

Ilyenkor gyorsan felmérjük a modell testtartását, főbb vonalait, irányvonalakat és ezeket a lényegi elemeket követve rajzolunk, a felesleges részleteket figyelmen kívül hagyva. Ezáltal magabiztosabbak lehetünk, nem tépelődünk sokat a megformáláson.

Ezen krokik lehetnek egy, négy, tíz vagy akár tizenöt percesek is, és minél több időt szánunk rá, annál több részlet kerül a papírunkra, annál mélyebben dolgozzuk ki a témát.

Érdemes is először elkészíteni egy-két krokit, mint hogy egyből nekilássunk a téma teljes kidolgozásának. Így egy kissé feloldódunk és megragadhatjuk a testhelyzet lényegét, valamint hozzásegítenek az alaposabb, teljesebb megfigyeléshez.

Itt most egy olyan videót raktam be, ahol 1 perces krokik születnek. Kétféle stílust mutat be a rajzoló. Az egyikben nagyobb vonalakkal, erőteljesebben rajzol, a másiknál pedig finomabban és jobban megfogva a részleteket is.

Ne feledjük el, hogy sokféleképpen és stílusban lehet rajzolni, ezzel a videóval csak egy ötletet szeretnék adni, hogyan lehet gyorsan, nagy vonalakban fölvázolni valakit vagy valamit. Nagyon-nagyon hasznos. Javítja a mostanában általam sokat emlegetett szem- és kéz koordinációt, javítja az önbizalmat, oldja a görcsösséget, javul tőle az arány érzékünk, és a lényeget is segíti megfogni.

Érdemes több ilyen gyors 1 vagy néhány perces krokit készítenünk, hogy belejöjjünk, és hogy legyen időnk feloldódni. Az elején még idegesítő lehet és frusztrálhat a dolog, de mivel itt nincs idő tépelődni, egymás után rajzoljunk többet is, így nagyon hamar el fog múlni a kezdeti feszültség.

És ami a legfontosabb, ne másoknak, hanem a saját örömödre rajzolj!!!! 🙂

Ne felejtsd, az akció még 8 napig él! Ha érdekel a rajzolás, akkor most érdemes megpróbálnod. -> Online Jobb Agyféltekés Rajztanfolyam

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam
Kategóriák