Online Jobb Agyféltekés Tanfolyamok

Most egy érdekes feladatot szeretnék bemutatni, ami nem más mint a különböző tárgyakra, illatokra, anyagokra, hangokra, érintésre  stb.-re adott érzéseink rajzba foglalása.

A legjobb művészek mesterművei talán pont attól olyan kiemelkedőek, mert valamilyen érzést képes közvetíteni vele a nézők felé.

Hogy kipróbáld ezt az “érzés rajzot” vegyél valamilyen anyagot (selyem, pamut…) és azt próbáld meg lerajzolni, amit ezek érintésekor érzel. A puhaságát, selymességét vagy éppen durvaságát próbáld meg érzékeltetni. Ehhez akár össze is állíthatsz egy csendéletet, mely magába foglal különböző anyagokat, mint szőrme (vagy műszőr), gesztenye, egy fényes pénzérme, kagylók stb.

Azáltal, hogy megpróbálod lerajzolni a különbséget a különböző textúrák között, egyre inkább arra kényszeríted magad, hogy átérezd az egyes anyagok érzetét és az általuk közvetített érzéseket, és ezeket hangsúlyozod ki, a különböző textúrák kontrasztja által.

Ha ezzel megvagy, kipróbálhatsz még valamit. Megpróbálhatsz kihangsúlyozni egy hangot, zajt, mint például egy forgalmas városnak a hangjai, ízeket, amikhez illatok párosulnak, mint a friss péksütemény, vagy frissen főtt étel. Ha megpróbálod megjeleníteni ezeket egy rajzon,  olyan gazdag érzelmeket kombinálsz össze, melyeket elő tudsz csalogatni a rajzodat nézőkből.

Ezt a feladatot nem szabad túl komolyan venni, ez csak egy érdekes játék, amin el lehet töprengeni egy kicsit. Csak lazán, lehet elsőre nem is tudod igazán megfogni a dolgot, de egyszer csak érezni fogod a különbséget pl. egy papír, egy üveg és egy fém tárgy között.

Jó szórakozást! 🙂

Ne irigykedj a Várban vagy a nyaraláskor látott utcai rajzolók láttán, csináld utánuk! 😉 Még 6 napig vehetsz részt akciósan a rajztanfolyamon! -> Online Rajztanfolyam AKCIÓSAN

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam
Kategóriák