Online Jobb Agyféltekés Tanfolyamok

Az alakrajzolás sorozat 3. része a testbeszédről fog szólni és a pálcikafigurák fontosságának illusztrálásáról.

A tananyag eredeti, angol változatát itt találjátok: http://www.elfwood.com/farp/figure/williamlibodyconstruction.html

Testbeszéd:

Pálcikafigurák, ismét…

Most már tudod, hogy milyen fontos, hogy tökéletesen elsajátítsd az arányokat egy egyszerű pálcikaemberkén keresztül, most tovább megyünk a pálcikafigurák használatával: következnek a “pózok”. Vagy egyszerűbben mondva: mit csinál a karaktered?

A pálcikaemberekkel kipróbálhatsz sok-sok pozíciót mielőtt eldöntenéd, hogy mi lesz majd a végső rajzon. Használd úgy mint egy előkészítést a rajzodhoz, ami segít, hogy előre lásd, hogy megfelelő-e a póz, amit választottál, szükséged van-e referencia anyagra hozzá, elég nagy-e a papírod hozzá, hogy ne fuss túl a papírod szélein rajzolás közben, stb. Igen, a kis pálcikaemberkéd segíthet a következő mesterműved megtervezésében.

Pálcikafigurák akcióban:

Itt van néhány példa, hogyan tudod használni a pálcikaemberkét a póz meghatározásában. Azt is elég gyorsan észreveheted így, hogy ez egy természetes vagy kényelmes póz-e. Egyébként megpróbálhatod imitálni a pózt te is, hogy lásd milyen. 🙂

Dobni egy dárdát.

Ez valami táncszerűség lehet…

A futó ember. Itt láthatsz néhány rövidülést is a medencénél és a vállnál, mivel itt most oldalról nézzük a figurát.

A gladiátor. Ismét egy kis rövidülés a kardot tartó alkarnál. Ugyancsak vedd észre a törzsben lévő csavarodást: Ez egy nagyon természetes beállás, mikor épp fordulunk, hogy lássunk valamit.

Szomorúság vagy keresi a kontaktlencséjét… 🙂

A henyélő. Itt egy másik példa a megcsavarodott törzsre. A vállak és a csípő elfordult egy bizonyos szögben.

Különc fazon. Elég lehetetlen és nagyon kényelmetlen póz. Akárhogy is egy kissé hülyén néz ki 🙂

Házi feladat:

Próbálj meg akcióban rajzolni pár pálcikaemberkét. Nagyon figyelj oda az arányokra. Ezzel nyersz egy kis rálátást a dinamikára és az emberi test mozgására.

Szeretnél megtanulni szépen rajzolni, úgy lerajzolni a dolgokat, ahogyan azt látod, de kéne valaki, aki megmutatja hogyan kezdj hozzá? -> Online Jobb agyféltekés Rajztanfolyam

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam
Kategóriák