Online Jobb Agyféltekés Tanfolyamok

Tehát az alakrajzolásról szóló sorozat második része következik, ami a pózokról és az alap anatómiáról szól.

A tananyag eredeti, angol változatát itt találjátok: http://www.elfwood.com/farp/figure/williamlibodyconstruction.html

Alap anatómia – pálcikafigurák:

Várj, ne ijedj meg! A pálcikafigurák könnyűnek és egyszerűnek tűnhetnek….de mikor volt utoljára, hogy egy jót rajzoltál?

Ne becsüld alá a pálcikafigurák erejét és azt, hogy miben segíthetnek ezek neked. Akkor most kérdezheted, hogy hogyan lehetnek ezek számodra hasznosak. Először is, a rajzolandó dolog, tárgy nagyon fontos alapelemét  jelenítik meg: a hossz arányokat.

Mindenki tudhatja, hogy az arányok határoznak meg szinte mindent egy rajznál. Ha a láb túl rövid vagy az orr túl nagy az elronthatja az egész munkádat. Szóval adjunk egy kis tiszteletet a pálcikaembereknek! 🙂

Akkor most lássuk azokat a pálcikaembereket. Részleteikben eltérnek egymástól, általában attól függően, hogy mennyire pontosan akarod kidolgozni a testet. A pózokkal, különböző beállításokkal majd később foglalkozunk. Először nézzük az arányait egy álló figurának.

Első pálcikafigura

Ez az alap pálcikafigura. Láthatod a fejet, törzset, karokat és a lábakat. Ezzel nem tudsz sokat kezdeni, kivéve talán gyakorolni ezeknek a testrészeknek az arányait.

Második pálcikafigura

Ezzel a verzióval már többet tudsz kezdeni. El kell döntened a kar és a láb részeinek arányait.

Harmadik pálcikafigura

Ez a legfejlettebb pálcikaemberkénk jelenleg: fogadok, hogy még sosem láttál kisgyereket, aki ilyet rajzolt volna! Ehhez már hozzáadtuk a váll és a medence szélességét is.

Házi feladat 🙂

Próbáld meg lerajzolni ezeket a pálcikafigurákat és gyakorold az arányokat. Ez egy gyors és könnyű módja, hogy felmérd a tudásod az alap emberi arányokról. Az eredményt te is egész jól meg tudod ítélni anélkül, hogy megzavarna a ruházat, haj stb…

A pálcikafigurák használata ugyancsak egy gyors módja annak, hogy meghatározd milyen magasra fogod rajzolni az embered a papíron. Szóval mostantól nem kell attól tartanod, hogy kifutsz a papírod szélein túlra, mivel most már előre fogod látni, hogy hol lesz a vége a figurád kezeinek vagy lábainak.

Ennyit mára, de a következő bejegyzésben folytatjuk, mégpedig azzal, hogy megnézzük, miért is olyan fontosak számunkra a pálcikaemberek, és hogy miért is kell ezek megrajzolásának mestereivé válnunk. 🙂

Szeretnél megtanulni rajzolni az alapoktól az otthonod kényelmében? Ne ijedj meg! Nem kell senkit beengedned az otthonodba személyesen csak virtuálisan 🙂 Hogy miről is van szó? Kattints a következő linkre a részletekért! -> Online Jobb Agyféltekés Rajztanfolyam

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam
Kategóriák