Online Jobb Agyféltekés Tanfolyamok

Most egy több bejegyzésből álló sorozat következik, ahol az alakrajzolásról lesz szó, méghozzá olyan módon, hogy az alap pózoktól a testbeszéden, egyensúlyon, felépítésen, csontvázon át jussunk el egy karakter felépítéséig.

A tananyag eredeti, angol változatát itt találjátok: http://www.elfwood.com/farp/figure/williamlibodyconstruction.html

Bevezetés:

Ez a módszer egy olyan eszköz, ami segít az emberi forma megrajzolásában. Ez nem jelenti azt, hogy ez a legjobb vagy a leggyorsabb mód. Ez arra hivatott, hogy elgondolkozz és egy háromdimenziós térben alkosd meg az emberi formát.

A klasszikus animátorok -pl. Disney – ugyancsak egy hasonló munkamódszert használnak a karaktereik kidolgozására. Ezeknél az animációknál a karakterek háromdimenziós térben való jó értelmezése fontos, hogy egy meggyőző mozgást tudjanak létrehozni.

Ez a módszer abban fog segíteni, hogy papíron tudd kialakítani az elgondolásaidat egy-egy karakterről, mintsem hogy “csak” a képzeletedben létezzenek. Ez abban is segít majd, hogy elkerüld az úgynevezett “túl futok a papír szélein” jelenséget.

A következő bejegyzésben elkezdjük a sorozatot a pózokkal, azon belül is az Alap anatómiával, úgyhogy majd látogass vissza a folytatásért 🙂

Mindig is szerettél volna megtanulni rajzolni és csak úgy papírra vetni az ötleteidet, de úgy hiszed, hogy nincs tehetséged hozzá? Pedig a rajzolás is egy olyan készség, mint az írás, tanulható, csak egy kis segítség kell hozzá. 🙂 -> Online Jobb Agyféltekés Rajztanfolyam

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam
Kategóriák