Online Jobb Agyféltekés TanfolyamokFolytassuk a “Hogyan rajzoljunk lovat” témát. (az első részt itt találod:http://rajzhobby.hu/lovas-rajzok/hogyan-rajzoljunk-lovat-1)

Ahhoz, hogy igazán jól tudjunk lovat rajzolni, előbb meg kell ismernünk annak felépítését. Ehhez ismernünk kell a lovak anatómiáját, hogyan mozognak, és hogyan viselkednek.

A tutorial eredetiét itt találjátok: http://www.elfwood.com/farp/horses/horses.html

Valamint itt most az egyes részek végén házit is fogtok kapni, mert hogy nem elég csak nézegetni a képeket, csinálni is kell. 🙂 Ne várja senki, hogy a semmiből egyből tökéleteset fog rajzolni, sokat kell hozzá gyakorolni, mire úgy igazán jó lesz.

A ló anatómiája

Tehát kezdjük az anatómiával, aminek az ismerete tényleg sokat segít, hogy jobbak legyenek a rajzaid.

Az alábbi képen egy vázlatot látsz, ami a ló alap csontszerkezetét, csontvázát mutatja be. Nagyon sokat segít, ha te is megrajzolod ugyanezt magadnak. Ezáltal emlékezni fogsz rá, hogy hol helyezkednek el az egyes csontok, hogyan kapcsolódnak egymáshoz,vagyis jobban megérted magának a lónak a felépítését.

Azt javaslom, hogy rajzold meg párszor te is. Ez az egyik házi. 🙂

Most menjünk kicsit mélyebbre és vessünk egy pillantást annak izomzatára is. Azáltal, hogy megérted az izomzat felépítését, sokkal élethűbb lovat fogsz tudni rajzolni. Az izomzat jó elhelyezése ugyancsak segít a mozgásban lévő ló megrajzolásában.

A lovaknak elég nagy izomcsoportjai vannak. Ezek nagyon erőteljesek és néha nagyon összetettek is. Mivel az izomrostok egymásra is épülhetnek, ezért egészen érdekes izomelrendezések jönnek létre. De most ne bonyolítsuk túl ezt a dolgot, így itt most csak egy alap vázlatot találsz a lovak izomzatáról.

Ugyancsak azt javaslom, hogy rajzold meg magadnak ezeket az izomcsoportokat. Ismerd meg az izmok elhelyezkedését és válj magabiztossá ezáltal. Tehát ez is egy házi.

Lófajták

Az évszázadok alatt az emberek több száz fajta lovat tenyésztettek ki. Erre is kell gondolnunk, mikor lovat rajzolunk. El kell döntenünk, hogy mit akarunk rajzolni pontosan.

A teljesség igénye nélkül pár lófajta:

A belga mén:

Azték ló:

Arab telivér:

A lovak mozgása

A legtöbb lónak négyfajta egyszerű járása van: séta, ügetés, könnyű vágta, vágta. Jó, ha tudod, hogy néznek ki ezek a fajta járások, hogy hogyan helyezkednek el a lábak a sétánál, vagy a vágtánál. Ezáltal elkerülheted azt, hogy miközben egy poroszkáló lovat rajzolnál, és közben vágtázó mozdulatokat adsz neki.

A séta:

Ügetés:

Könnyű vágta:

Vágta:

A lovaknak természetesen még számtalan másfajta mozdulata is van a menésen kívül. Ágaskodhatnak, ugranak, mozoghatnak oldalasan vagy átlósan, bolondoznak, játszanak. Ahhoz, hogy jobban megismerd a mozgásukat, viselkedésüket nézhetsz lovas műsorokat, kimehetsz lovardákba kicsit nézelődni, de akár könyveket is nézhetünk, melyek a lovakkal foglalkoznak.

Mára ennyi. Csináld meg a házifeladatokat! 🙂

A következő bejegyzésben tovább megyünk, és elkezdünk lovat rajzolni.

Hogyan rajzoljunk lovat 2. bejegyzéshez 3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam
Kategóriák