Online Jobb Agyféltekés Tanfolyamok

Egy kis érdekesség. Mi is az a száraz festés – vagy dry brush – technika?

A száraz festés vagy száraz “ecset” technikához olajfestéket használnak és attól száraz, hogy az ecsetet csak nagyon enyhén érintjük bele a festékbe  és még mielőtt a vászonhoz vagy papírhoz érintenénk, egy kicsit még hozzádörzsöljük a palettához is.

Ezáltal az ecset majdnem hogy teljesen száraz. Ezek után érintjük csak hozzá a festő felülethez és egy nagyon vékony réteget “dörzsölünk” el ott, ahol kell. Így, bár olajfestékkel dolgozunk, a végeredmény nem lesz ragacsos, ezáltal szinte azonnal keretezhető vagy szállítható a kész kép.

Vannak akik ceruzával felrajzolják az alap vázlatot, mielőtt elkezdik a festést, de vannak, akik egyből festenek. Ez művésztől függ.

Na de, hogy még érthetőbb legyen mi is ez a technika, itt egy példa videó róla. Lehet színesben és akár csak fekete-fehér festékeket használva is alkalmazni ezt a technikát.

És még egy nagyon fontos dolog, ami felmerülhet benned a videót nézve. A fények, világos részek kiemeléséhez a videóban szereplő művész gyurmaradírt használ. Tehát, ami ehhez a technikához kelleni fog: olajfesték, sörte és szintetikus ecsetek, aquarelle papír vagy festővászon, egy HB-s ceruza a vázlat felrajzolásához.

Nem maradt más hátra, mint a videó és hogy próbáld ki te is! 🙂

Szeretnél megtanulni rajzolni, de egyedül nem megy? -> Online rajztanfolyam

Vagy a rajzolás már jól megy, de a színek világában még eltévedsz? -> Színes tanfolyam

Száraz festés technika (Dry Brush) bejegyzéshez 1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam
Kategóriák