Online Jobb Agyféltekés Tanfolyamok

Azt hiszem most egy kicsit “színes” hangulatban vagyok, talán az ősz okozza ezt a fák hulló színes leveleivel. Úgyhogy ma egy olyan oktató videót hoztam Nektek, ami megmutatja hogyan fessünk rózsát.

A videón bemutatót rózsa vízfestékkel készült, a színek amik kellenek hozzá:

  • Ultramarinkék
  • Alizarin crimson (ez olyan pirosas lila, karmazsinvörös)
  • Kadmium sárga
  • Egy 8-as és egy 1-es, lekerekített végű vízfestékes ecset
  • 300 g-os vízfestékes papír

Egy kis segítség a videón angolul megjelenő szövegek értelmezéséhez:

Az elején egy kicsit átnedvesíti a rózsa fejének területét, hogy segítse a festék jobb eloszlását, elmosását. Majd következik a kadmium sárga és egy kevés alizarin crimson.

Aztán egy tiszta, nedves ecsettel, papírtörlővel leszed egy kicsit a színekből itt-ott, hogy természetes hatást érjen el a szirmokon.

Ismét kadmium sárga és alizarin crimson következik, most már kicsit erőteljesebben.

Használd a papírtörlőt az egyes szirmok széleinél, hogy egy kicsit felszárítsd a festéket ezeken a területeken, hogy meggátold az egyik szirom festékének összekeveredését a mellette lévő szirom színeivel.

A szár sötét pirosas színét az alizarin crimson és az ultramarinkék keverékével érheted el. A levelek fakó zöldjét pedig a kadmium sárga és ultramarinkék keveréke adja.

Egy sötétebb zöldes mix kell a leveleken lévő erek megfestéséhez. Úgy csináld, hogy a már meglévő fakó zöldre viszed fel az erőteljesebb zöldes keveréket úgy, hogy meghagyod a fakó zöldet átütni ott, ahol az rek vannak.

Az enyhe árnyékok megteremtéséhez a leveleken használd a sötét zöldet aztán mosd össze a széleket egy kevés tiszta vízzel.

Térj vissza a szirmokhoz. A szirmok közötti árnyékokhoz erősítsd meg a festéket a szirmok tövénél és finoman mosd össze az ecseteden lévő tiszta vízzel a szirmok külső széle felé irányulva.

Egy nagyon enyhe ultramarinkék és alizarin crimson keverék segít, hogy a szirmok szélein megteremtsd a szirmok visszakunkorodását.

A rózsa száraz feje körül vigyél fel tiszta vizet az ecseteddel, ez segít egy lágy, finom háttér megteremtésében. Most vigyél fel egy kevés ultramarinkéket erre a megnedvesített területre. Épp hogy csak terítsd szét, hagyd hogy összeolvadjon az ugyancsak néhány helyre felvitt kevés alizarin crimsonnal.

Akkor most már csak a videó van hátra. 🙂 Have fun és ki lehet próbálni!!!! 🙂 És tudjátok, szívesen fogadom a kész munkákat a raj.hobby@gmail.com email-címre, amiket majd kiteszek a Galériába, hogy mások is megcsodálhassák az alkotásaitokat.

Tanulj meg festeni a nulláról! Értsd meg a színek szabályait, a színelméletet és láss úgy, ahogy a festők. -> Színes tanfolyam

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam
Kategóriák