Online Jobb Agyféltekés Tanfolyamok

Az utolsó szín következik, ami számomra nagyon aktuális most. Tegnap elment a kiskutyám. Cézárnak hívták és jugoszláv farkasölő keverék kutyus volt, 12 évet élt.Vasárnap még itt játszottunk vele, szerdára elment, már nem tudták megmenteni az orvosok… Búcsúzunk tőled kiskutyám. Nagyon szeretünk!!!! Bár örökké itt maradhattál volna velünk.

Tehát ez a szín, a fekete.

Fekete:

A fekete színről az erőre, az eleganciára, a formalitásra, a halálra, a gonoszra és a rejtélyre asszociálnak az emberek.

A fekete egy rejtélyes szín, amit a félelemmel és ismeretlennel szokás összekötni (Gondoljunk például a fekete lyukakra). Gyakran van negatív jelentése is (feketelista, fekete humor, fekete halál (= pestis), stb.). A fekete erőt és tekintélyt sugároz; formális, elegáns és tekintélyes szín (fekete nyakkendő, fekete Mercedes, fekete BMW). A címertanban a fekete a bánat, baj szimbóluma.

A Fekete a perspektíva és mélység érzetét kelti, de egy fekete háttér csökkenti az olvashatóságot. Egy fekete öltönyben vagy ruhában vékonyabbnak tűnhetsz. Egy galériában vagy kiállításon a fekete vagy szürke jó háttér lehet, mert kitűnik belőle a többi szín. A fekete nagyon jól ellentétben áll a világos színekkel. Ha a narancssárga vagy piros – vagy egyéb más erős – színekkel összehozva a fekete egy nagyon agresszív színsémát adhat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam
Kategóriák