Online Jobb Agyféltekés TanfolyamokMár régen jelentkeztem az alapokkal, vagyis a rajzeszközökkel foglalkozó bejegyzéssel. A most következő infók már egyszer szerepeltek a régi blogomban, de szép lassan át akarom ide hozni a fontosabb dolgokat, mint ahogy ezt már említettem, hogy jobban visszakereshetőek és megtalálhatóak legyenek itt egy helyen és tematikusan.

Tehát akkor most a hegyezők és a papírok következnek. 🙂

Hegyezők:

Egyszerűnek tűnik, de itt is a részletekben rejlik a lényeg.

Nagyon sokféle, fajta hegyező létezik, de ami fontos, hogy a pengéje legyen elég éles. Ha nem jó minőségűt választasz, az roncsolja a ceruza faszerkezetét, valamint eltöri a benne lévő grafitot. Ez főleg a színes ceruzáknál érződik, ahol a puhább a ceruzabél és könnyebben törik.

Ami szerintem nagyon jó az a Bruynzeel fém hegyezők,

kis dobozban kaphatók. Valamint a fa borítású hegyezők.

Papírok:
Ez már egy nehezebb kérdés. Rengetegféle papír kapható, de valamiért teljesen fehér és sima felületű nem igazán. Én ez utóbbit szeretem a legjobban, mert ezekre lehet a legplasztikusabban rajzolni.
Amikre már rajzoltam az a Fabriano Accademia 120 g-os papír.

Ez nagyon szép fehér színű, de van egy igen erős textúrája, vagyis nem lehet rá plasztikusan rajzolni, így nem jött be nekem.

Van a Bringmann Schul-Aquarellblock 150 g-os. Ez kicsit sárgásabb színű, jól satírozható, de ennek is van egy kis textúrája, ami miatt nem lehet rá teljesen simán, plasztikusan rajzolni.

Amit egész jónak tartok az a Canson 120g-os white fine grain paper. Ennek nem igazán van textúrája, szépen lehet rá rajzolni. Ami nem tetszett benne, hogy nekem túl vékony a papír, és lehetne picit fehérebb. De ezt tudom ajánlani, nekem tetszett.

Erre a papírra készült a kislányrajzom (lásd itt).

Van az Aquacal 250 g-os papír, aminek ugyancsak van egy enyhe érdessége és sárgás színű. De azért ez egész jó rajzolni. Erre készült a ló rajzom (lásd itt).

Na és most jönnek a kedvenceim.

Amire nagyon sokat rajzoltam, az a Tesco card, a Go Create és a Dipa papír. Ezeket többnyire mind lehet kapni a Tesco-ban. Sajnos nem mindig van, meg meg kell nézni, hogy nem-e sérültek a papírok.
Fura, hogy nekem ezek jönnek be a legjobban, de ezek fehérek és sima felületűek. A Dipa-ra készült például a malamut kutya rajzom is (lásd itt). Go create-re pedig az alakrajzom (lásd itt).

Ami pedig most a nagyon-nagy kedvencem az a Bristol karton, de lehet tömben is kapni. Erről írtam már egy korábbi bejegyzésemben (itt).

Hófehér, sima, kicsit már fényes is a felülete. Gyönyörűen és fantasztikusan élethűen lehet rá rajzolni. Nehéz használni, mert a már szinte túl sima felületének nincs semmi textúrája, így nagyon nehéz, illetve szinte nem is lehet rajta elsatírozni. Ezért az árnyékolást kell rajta kitapasztalni. De ha ráérzel, akkor csodálatos az eredmény.
Bristol papírra készül a gyönyörű női portré rajzom is. (lásd itt)

Online Jobb Agyféltekés Rajztanfolyam -> az ország bármelyik pontján is élsz, jelentkezhetsz rá!!! Külföldön élő magyaroknak is ajánlom. Otthonod kényelméből végezhető rajztanfolyam 20,000 Ft + postaköltségért. -> http://rajzhobby.hu/online-jobb-agyfeltekes-rajztanfolyam/

Rajzeszközök – hegyezők, papírok bejegyzéshez 1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam
Kategóriák