Online Jobb Agyféltekés Tanfolyamok

Már volt szó arról egy korábbi bejegyzésben, hogy hogyan rajzoljunk üvegből készült, átlátszó dolgokat. Most tovább megyünk és a fém felületű tárgyak megrajzolásáról lesz szó.

Először is kezdjük a szerkezet megrajzolásával, amihez nagy segítséget nyújt, amit a két-, illetve három pontos perspektívánál tanultunk. Ahogyan a lenti videóban is látni fogod, az alap pontos, életszerű megrajzolásához ismernünk kell a helyes perspektívát.

Használj ehhez egyszerű geometrikus formákat, a videóban ez egy levágott tetejű piramis.

Ahhoz, hogy a fém felület hatását megteremtsd, akárcsak az üveg rajzolásánál, itt is nagy figyelmet kell fordítani az árnyékokra, a különböző tónusokra, visszaverődő fényekre és a csúcsfényekre. Ehhez szükség van alapos megfigyelésre, és az apró részletek kidolgozására, vagyis türelemre.

Az alábbi videó nagyon jól bemutatja, hogyan is csináld. Ne felejtsd el az összemosást (zsebkendővel elsatírozást) sem, ezzel tudod megteremteni a sima felületet és a tónusok közötti finom átmeneteket.

Gyakorlásképpen csinálj jó pár vázlatot különböző fémből készült tárgyakról, fényes/sima fémfelületekről, csiszolt fémekről stb.

Ezek az alapelvek nem csak fémnél, de egyéb felületeknél is alkalmazhatóak, mint például műanyag, fa stb.

Szeretnél megtanulni rajzolni a nulláról? Szeretnél megtanulni úgy látni, ahogyan a művészek látnak? Szeretnéd megtanulni a rajzoláshoz szükséges trükköket, technikákat? Ha a válasz igen, akkor nézd meg mit ajánlok -> Online Jobb Agyféltekés Rajztanfolyam

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam
Kategóriák