Online Jobb Agyféltekés Tanfolyamok

4. Variációk

Természetesen nem kell megragadnod az átlagos emberi arányoknál. El is túlozhatod azokat, ha úgy jobban illeszkedik az elképzelésedhez.

A tananyag eredeti, angol változatát itt találjátok:http://www.elfwood.com/farp/figure/williamlibodyconstruction.html

1. Emberek

Emberi formák ábrázolására számos variációt használhatsz. Itt láthatsz néhány példát:

  • egy izmos férfi
  • egy átlagos nő
  • egy kövér férfi
  • egy gyerek

Vedd figyelembe, hogy én most egy “minden az egyben” felsőtestet használtam az izmos ember törzséhez. Néha egyszerűbb megrajzolni az egész térfogatot, anélkül hogy elsőre megrajzolnánk a bordákat.

Az összes többinél először a bordákat rajzoltam meg. Ez teljesen tőled függ, hogy mire van szükséged.

2. Egyéb karakterek

Ez a módszer hasznos számos egyéb teremtménynél, ahol a miénkhez hasonló csontváz felépítés van. Hogy pontosak legyünk: az összes olyan teremtménynél, melyek a dinoszauruszok leszármazottai (ebbe beletartozik az összes emlős és madár is).

Példák:

  • egy gorilla (nos, ez inkább olyan, mint egy majomember)
  • egy kutya
  • egy gyík

Ahogy az előbb, most ismét egyben rajzoltam meg a bordát és az izmokat az erős majomembernél. Általában az izmos testeknél nem szükséges felvázolni a bordát.

Ugyanez a logika él a karoknál és a lábaknál: nem kell, hogy először a vonalakat rajzold meg. Megrajzolhatod az izületek közötti részeket és köztük behúzhatod a vonalakat a karoknak és a lábaknak.

3. Mesefigurák

Igen, mesefigurák – különösen az animációs karakterek a negyvenes, ötvenes évekből – felépítésükhöz térbeli formákat használnak, ami által könnyebben meghatározhatóvá válnak.

Ahogy láthatod, szabadon értelmezheted/variálhatod a test tömegét. Nem kell meghatároznod a bordákat vagy a medence területet, ha nincs rá szükséged. És az ízületek közötti részek sem feltétlenül szükségesek a rajzfilmfiguráknál, olyan rugalmasak, mint a gumi. 🙂

Ha ez megfelel az elképzeléseidnek, akkor jó.

Na, hát ennyi volt emberek

Ez a vége ennek az alakrajzos tananyag sorozatnak. A végső üzenete ennek az egésznek, hogy a rajzodnak szüksége van egy megfelelő és pontos alapra. Hogy ezt megvalósítsd, a legjobb, ha egy leegyszerűsített formában tudsz az alanyodra nézni. Pálcikafigurák és térbeli alakzatok segíthetnek neked ebben.

Ennek a technikának a legnagyobb haszna, hogy gyorsan és könnyedén kipróbálhatsz számtalan pózt, mielőtt elhatározod magad valamelyik mellett. Ez a módszer abban is segítségedre lehet, hogy ne fuss túl a papírod szélein. Vagyis megspórolhatsz magadnak egy csomó időt és frusztrációt a későbbiekben.

És végül, de nem utolsó sorban egy jobban megkomponált és átgondolt kép fog születni a végén.

Befejezésképpen itt egy utolsó demonstráció a témához. 🙂

Vajon mi az a módszer, amivel gyorsan és könnyedén garantáltan megtanulhatnál rajzolni?->Online Jobb Agyféltekés Rajztanfolyam

Alakrajzolás 8. – Variációk_Emberek,egyéb karakterek és mesefigurák bejegyzéshez 3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam
Kategóriák