Online Jobb Agyféltekés Tanfolyamok

Ez az igen egyszerű, de mégis hasznos technika jól jöhet több célból is. Az alaptónus elkészítését is megkönnyítheti, valamint az árnyékolást, tónusozást is. Igazából “csak” a képzelet szabhat határt, hogy ki mire használja.

Hogy mi ez? Fogj egy ceruzát, 6Bs -t, 8Bs-t, vagy amilyen mélységű/sötét tónusra van szükséged, és egy smirglipapír segítségével dörzsölj le belőle grafitot.

Ezt gyűjtsd össze valamiben, egy kis tálkában például.

Használhatod ezt arra, hogy belemártasz egy tiszta zsepit és ezzel készíted el az alaptónust a papírodra úgy, hogy egyenletesen eldörzsölöd, elmaszatolod. Vagy ha kisebb területeken, sarkokban szeretnél árnyékolni, esetleg ilyen elmosódó tónusokhoz fogj egy ecsetet, hogy mekkorát az az elérendő hatástól függ.

Mártsd bele a grafitporba, annyit hagyj benne, amennyi szükséges, a többit ütögesd le. És ezzel vidd fel a grafitot a papírra egyenletesen vagy egy sötétebb részből halványíts kifelé stb.

Itt egy kis videó segítségképpen:

Online Jobb Agyféltekés Rajztanfolyam ->Tanulj meg élethűen rajzolni. Kezdj el alkotni Te is! -> http://rajzhobby.hu/online-jobb-agyfeltekes-rajztanfolyam/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam
Kategóriák