Online Jobb Agyféltekés TanfolyamokMost nem annyira magas színvonalú rajz következik, de szerintem maga az elkészítés módja jó, és kipróbálható, bármilyen szinten legyen is valaki a rajzolás és a színek terén.

Egy fantázia tündér megrajzolásának a lépéseit fogom most bemutatni és elmondani az elkészülésének az elvét.

Az eredeti tutorial-t itt találjátok: http://www.artgraphica.net/free-art-lessons/wetcanvas/human-figure-drawing/human-figure-drawing.htm

Az emberi alak megrajzolásánál talán nincs is összetettebb rajztéma. Amennyiben a képzeletedből rajzolsz, akkor több féle módját is választhatod a vázlat elkezdésének. Használhatsz köröket, vonalkázásokat, firkálást.

Sokan biztosan elgondolkoztatok már azon, hogyan is lehet elkezdeni egy képzeletbeli karakter megrajzolását. Meg lehet tanulni figurát rajzolni modell nélkül is. A kreativitás és a képzelőerő elengedhetetlen hozzá, ezek olyan mentális összetevők, amik életre keltik a ceruza, toll, vagy ecsetvonásokat.

Az alábbi rajz elkészítéséhez kell egy rajzpapír, 2B-s ceruza, radír, színes ceruzák, nyomtató papírok a vázlatokhoz, valamint a kezed alá, hogy a készülő rajzot ne maszatold el.

Először is döntsd el a témát, amit rajzolni szeretnél. A mi esetünkben ez most egy tündér lett. Majd gondold át, hogy milyen pózban szeretnéd megrajzolni. Ha ez megvan, akkor az egyik vázlatpapíron kezdj el firkálgatni, körökkel, mértani testekkel, vonalkákkal körülbelülire alakítsd ki a fejedben elképzelt formát.

A fej kialakulásának fázisai a kezdeti firkától a kész rajzig:

Majd halvány vonalakkal rajzold meg az így kialakult karaktered körvonalait a rajzpapírra, ezek a vonalak még tényleg csak halványak legyenek, hogy ki lehessen majd radírozni a nem kívánt vonalakat, miután kialakul majd a végleges forma.

Ha kész vagy a karaktereddel, akkor megrajzolhatod a körvonalakat kicsit erősebben.
A következő lépésben jöhet az árnyékolás és az összemosás, ekkor már tedd a kezed alá az egyik firkapapírt, hogy ne maszatold el a rajzod. Ha ez megvan, akkor fixáló spray-el gyengén fújjuk át, most már jöhetnek a színek.

Ebben az esetben sok kéket és zöldet használunk a víz miatt, amiben a tündér áll. Az egyik külön papíron kísérletezzünk a használandó színekkel és az adott színek keverésével elérhető árnyalatokat is tapasztaljuk ki.


A víz színezésével kezdtünk, és mivel fantasy rajzról van szó, ezért mély és erőteljes színeket használt a rajzoló. Kezdjünk mindig a legsötétebb színárnyalattal, majd úgy haladjunk az egyre világosabbak felé.Mostanra nagyjából megteremtettük azt, amit elképzeltünk. A végső Vizi tündér pedig így néz ki:

Nos, nekem annyira nem tetszik ez a kész rajz, de mint ahogy az elején írtam, itt most nem is ez a lényeg. Ami az egyiknek gyönyörű, a másiknak talán éppen hogy ronda. Itt csak egy módszert szerettem volna bemutatni a fantáziából, képzeletből rajzoláshoz.

Aztán hogy a Te fejedben milyen kép születik meg, az már a te döntésed. A lényeg, hogy lásd belül azt a megrajzolandó karaktert, bátran firkálgass, hogy kialakuljon a figura formája és kísérletezz bátran! 🙂

Online Jobb Agyféltekés Rajztanfolyam -> Tanulj meg profin rajzolni az alapoktól akár pár hét alatt, az otthonod kényelmében. ->http://rajzhobby.hu/online-jobb-agyfeltekes-rajztanfolyam/

Képzeletből rajzolás – Vizi tündér bejegyzéshez 1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam
Kategóriák