Online Jobb Agyféltekés Tanfolyamok

Még a múlt héten volt egy olyan bejegyzésem, ami a száj és a fogak megrajzolásáról szólt. Azzal az anyaggal nem voltam teljesen elégedett, mert nem igazán tért ki magára a fogakra. Így most találtam egy másikat, ami nagyon jól bemutatja lépésről-lépésre, magyarázatokkal és illusztrációkkal együtt, hogy hogyan is rajzoljunk szájat, ahol a fogak is látszanak.

A tananyag erről az oldalról származik: http://www.dueysdrawings.com/mouth_drawing_tutorial.html

És most a lépések következnek.

1., Sokaknak nehézséget okoz a száj megrajzolása, főleg ha a fogak is látszanak. Ebben a tananyagban megmutatom, hogyan rajzolj élethű szájat. Kezdj egy alap vázlattal. Határozd meg, hogy hol legyenek az ajkak, a fogak és az íny. De természetesen használhatsz referenciaképet is hozzá.

2., Satírozz egy kevés grafitot a felső ajak fölé. A száj szélei felé sötétedik a tónus fokozatosan. Most még ne aggódj a pontos árnyékolás miatt, mert ez a terület még össze lesz mosva később. Most csak helyezd el úgy nagyjából az árnyékokat.

3., Használj elsatírozót vagy egy zsepit, hogy elsatírozd a grafitot.

4., Haladjunk tovább a felső ajak felé. A felső ajak alsó része mindig sötétebb, mint a többi rész, így ehhez 3B-s ceruzát használhatsz.

5., Még mindig a 3B-s ceruzával, de kevesebb nyomás használatával kezd el a tónusozást a felső ajak bal oldalán.

6., Menj tovább és árnyékold az egész felső ajkat. Ezen a ponton kezd majd élethűvé és három dimenzióssá válni a kép.

7., Kezdj el dolgozni az ínyen. Ne felejtsd el, hogy az ínyek mindig sötétebbek, mint a fogak, szóval figyelj oda, hogy ne legyen túl világos. Használhatsz B-s ceruzát hozzá.

8., Kezdj el dolgozni a fogakon is. Sokan azt gondolják, hogy a fogak fehérek. Pedig a fogak nem fehérek. Az egyetlen dolog, ami fehér egy fogon, azok a visszaverődő, megcsillanó fények. A fogakon ragyogó visszaverődések vannak, így jól figyeld meg ezeket a referenciaképen, és rajzod körbe őket. Ha ezek a fények nem ragyognak ki eléggé, akkor sötétítsd egy kicsit a fény körüli területet. Használhatsz 2H-s ceruzát a fogakhoz.

9., Dolgozd végig az összes fogat egyesével. Az elülső fogakhoz közeledve finomabban árnyékolj. Ezek a fogak legyenek világosabb tónusúak , mint a többi.

10., Folytasd a fogak kidolgozását. Ez elég időigényes, de a végeredmény megéri a fáradtságot.

11., Ha kész vagy a fogakkal, haladj tovább az alsó ajak felé. Az alsó ajak egy kicsit trükkös lehet, mert általában sokféle különböző tónus található meg rajta. Kezd el a sötétebb tónusok lefektetésével, 3B-s ceruzával.

12., Folytasd az alsó ajak kidolgozását és figyelj oda a megfelelő tónusozásra. Ezen a rajzon a száj jobb oldala sötétebb, mint a bal oldal. De ez persze nem mindig így van, ebben az esetben a fény úgy esett a szájra, hogy a jobb oldal jobban árnyékban volt.

13., Itt van a kész rajz. Az alsó ajak alatt mindig van egy sötétebb terület. Az ajkak egy kicsit össze lettek mosva a körülötte lévő bőrrel is. A tónusokon itt még lehet egy kicsit igazítani, valamint adhatunk még hozzá kisebb részleteket is.

Online Jobb Agyféltekés Rajztanfolyam -> Tanulj meg profin rajzolni akár egy hét alatt. Nem kell hozzá Budapesten élned, ezt a tanfolyamot az ország bármely pontjáról végezheted. -> http://rajzhobby.hu/jobb-agyfeltekes-rajzolas

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam
Kategóriák