Online Jobb Agyféltekés Tanfolyamok

Mi is az a karikatúra?

A fő különbség a karikatúra és a portrérajz között az a szándékos eltorzítása valaminek a karikatúrán. Ez a torzítás bonyolult, mert a témánk/tárgyunk tulajdonságai azok, amik felismerhetővé teszik azt. Így mikor elkezdünk játszani ezen különleges és egyedi tulajdonságokkal, akkor ott a veszélye annak, hogy elveszítjük a rajzunk témánkra való hasonlóságát.

Szóval, hogy ezt a hasonlóságot megtartsuk, azokat a tulajdonságokat kell minimalizálnunk a rajzon, amik a modellünkön is kicsik és azokat a tulajdonságokat kell felnagyítanunk, amik nagyok a modellen.

Ha nem így teszel, hanem például lekicsinyíted a modell egyébként nagy száját, akkor elveszted a hasonlóságot. Ki hallott már például Mick Jagger-ről készült karikatúráról, ahol az ajkak és a száj kicsi? Azok a rajzok egyszerűen nem emlékeztetnének rá.

De ahhoz, hogy karikatúrát tudj rajzolni, tudnod kell rendes portrét rajzolni és ismerned, értened kell az emberi arc összefüggéseit.

Egy kis vicces videó a karikatúra rajzoláshoz 🙂

Komolyabban érdekel a rajzolás, és szeretnéd megtanulni hogyan vesd papírra az elképzeléseidet, ötleteidet, a körülötted lévő világot? -> Online jobb agyféltekés rajztanfolyam

Hogyan rajzoljunk karikatúrát bejegyzéshez 3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam
Kategóriák