Online Jobb Agyféltekés Tanfolyamok

Most aztán tényleg ezer év eltelt az utolsó bejegyzésem óta. Kicsit másfelé vitt az élet az elmúlt években, így a rajztanfolyamon résztvevőkkel való kapcsolattartáson kívül sajnos nem volt időm a honlappal, bloggal foglalkozni. De most új fejezet kezdődik a Hobby Rajz életében és ismét sok rajzzal, festéssel és mindenféle alkotással kapcsolatos bejegyzések következnek. Na és nem utolsó sorban lesznek új tanfolyamok is. Van egy pár nagyon jó ötletem számotokra, nem sokára neki is látok az első tanfolyam elkészítésének. 🙂

Addig is, itt a hosszú idő óta az első bejegyzésem, ahol találtam nektek egy jó kis lépésről-lépésre való tananyagot. DeviantArt-on bukkantam rá és Lady2-nek köszönhetjük az összeállítását. Én csak megosztom, valamint mellékelem a magyar nyelvű fordítást. Bár tudom, hogy sokatoknak már nincs szüksége a fordításra, de akiknek igen, azoknak segítek vele.;-) Lássuk is a tananyagot.

Ez lesz a végeredmény:
Szemrajzolás_színesceruza

A szükséges eszközök:

Faber-Castell Polychromos színesceruzák a következő színekben. Itt azt írom le, ahogy a ceruzákon fel van tűntetve a név és a számozás:
#132 Light Flesh
#107 Cadmium Yellow
#109 Dark Chrome Yellow
#111 Cadmium Orange
#115 Dark Cadmium Orange
#124 Rose Carmine
#191 Pompeian Red
#217 Middle Cadmium Red
#156 Cobalt Green
#151 Helioblue-Reddish
#110 Pthalo Blue
#137 Blue Violet
#177 Walnut Brownhttp://rajzhobby.hu/?p=5150&preview=true
#274 Warm Grey V
#199 Black

Derwent Academy színesceruzák:
#Sea Green
#Bright Pink
#Rose

Egyéb eszközök:

0.5-ös, HB-s rotring ceruza; Radír; Ceruza formájú radir (pl. Faber Castell Perfection 7056-os radir) Fehér gél toll

Szemrajzolás_színesceruza

És akkor jöjjenek a lépések:

1) Először is keress egy megfelelő referenciaképet, ami alapján készítsd el a vázlatrajzot, halványan a rotring ceruzával. Vagy ha megy, akkor rajzolhatsz szemet képzeletből is.
Szemrajzolás_színesceruza
2) Lassan kezdjük el az alap felvitelét #132 Light Flesh színesceruzát használva.
Szemrajzolás_színesceruza
3) Emeljük ki a szemhéjat, itt #124 Rose Carmine lett használva ehhez a lépéshez.
Szemrajzolás_színesceruza
4) Mivel ez most egy színekben gazdag szem elkészítéséről szól, ezért játszunk a következő színekkel: #107 Cadmium Yellow, #109 Dark Chrome Yellow, #111 Cadmium Orange. Nézd a képet és próbáld meg a látott hatást elérni.
Szemrajzolás_színesceruza
5) A sötétebb részeken használj #137 Blue Violet színt. Ne használj feketét. Hogy miért ne? Mert lehet, hogy nem jön ki jól és a fekete az, amit nehéz elfedni.
Szemrajzolás_színesceruza
6) Most jön a legjobb rész. Döntsük el, hogy milyen színű legyen a szem. Ennél a rajznál a kék szem mellett döntöttem, így kezdjünk a legvilágosabb árnyalattal, ami jelen esetben a #Sea Green a Derwent Academy színesceruzák közül.
Szemrajzolás_színesceruza
7) Adjunk hozzá egy sötétebb kéket #151 Helioblue-Reddish az íriszhez, majd a #110 Pthalo Blue színnel erősítsünk rá a külső szemzugra.
Szemrajzolás_színesceruza
8) Még egyszer erősítsünk rá a #151 Helioblue-Reddish színnel. Majd jöjjenek a következő színek: #111 Cadmium Orange, #191 Pompeian Red, #217 Middle Cadmium Red, ezekkel színezd ki a belső szemzugot és belül az alsó szemhéjat.
Szemrajzolás_színesceruza
9) Most az összes eddigi színt használva mélyítsük el a színeket. Valamint itt az ideje a fekete szín használatának. Finoman használd a feketét néhány legsötétebb résznél. Kövesd a képen látott példát.
Szemrajzolás_színesceruza
10) Ennél a pontnál a szem kicsit furán néz ki, ennek kiküszöbölésére használd a feketét a legsötétebb részeken.
Szemrajzolás_színesceruza
11) Az írisz belső részein használj egy kis #109 Dark Chrome Yellow, majd a ceruza formájú radírral, vagy egy radír kisebb, hegyesebb részével emeljünk ki kisebb, tükröződő részeket az íriszen.
Szemrajzolás_színesceruza
12) Jöhetnek a szempillák. Ehhez használj #177 Walnut Brown, #274 Warm Grey V és #199 Black színeket.
Szemrajzolás_színesceruza
13) Az alsó szempillák hasonló módon készülnek, mint a felsők. Figyelj arra, hogy a szempillák ívesek legyenek és ne legyenek túl szabályosak, valamint az irányuk kövesse a szem ívét. Figyeld meg az itt lévő referenciaképet és próbáld meg lekövetni.
Szemrajzolás_színesceruza
14) És ez itt a vége. Még utoljára az összes eddigi színt használva erősíts rá a színekre, ahol szükségesnek látod. Majd a fehér gél tollal adj pár végső kis fényt és részletet hozzá, mint például itt a külső szemzúgnál, alsó szemhélynél.
Szemrajzolás_színesceruza

Próbáld ki! 🙂 És a ha szeretnéd viszontlátni az ez alapján készült rajzod itt az olvasói galériában, akkor küld el a nekem emailben (contact@rajzhobby.hu). Most ez egy ideig elmaradt, mert ahogy írtam, sajnos nem volt rá kapacitásom, de mostantól ez a lehetőség ismét megnyílt és időnként összegyűjtöm a kapott rajzokat és frissítem velük a galériát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam
Kategóriák