Online Jobb Agyféltekés Tanfolyamok

3. A szerkezet A test “alapja” természetesen a csontváz. A pálcikaemberkéknél már esett szó erről. Most egy kicsit jobban bele megyünk a részletekbe. Az emberi test a következő jellemző részeket tartalmazza:

A tananyag eredeti, angol változatát itt találjátok:http://www.elfwood.com/farp/figure/williamlibodyconstruction.html

Szemben lévő nézet:


1. Fej (fekete) 2. Borda (kék) 3. Gerinc (kék) 4. Medence (kék) 5. Két ízület közötti rész (piros) 6. Karok (zöld) 7. Kezek (zöld) 8. Lábak (zöld) 9. Lábfejek (zöld)

Oldalsó nézet:

Figyeld meg a gerinc görbületét (most a kezeket elhagytuk, mert a fókusz itt a gerincen van).

Mikor fel akarunk vázolni egy emberi figurát, akkor használhatjuk a csontváz egyszerűsített formáját. Ez a test felépítés egy kicsivel több bepillantást tesz lehetővé.

Testfelépítés: A test fenti csontváz részeket fejben tartva most folytatjuk a “külső részekkel” : vagyis az izom vagy a zsír, ahogy tetszik. Analitikus megközelítés szerint használhatunk szilárd tömeget, hogy megjelenítsük ezeket a részeket, mint például ellipszisek, hengerek és egyéb formák. Alapvetően azt választod, amelyik a leginkább hasonlít ahhoz a részhez, amit meg szeretnél rajzolni. Nem folytathatjuk egyszerűen azzal, hogy most már megrajzoljuk a tényleges testet? Természetesen ezt is megteheted. De korábban abban maradtunk, hogy pálcikaembereket fogunk használni – és most egyszerűsített formákat – , hogy felépítsük a testet anélkül, hogy megzavarnának a részletek, így fokuszálhatsz a helyes arányokra, egyensúlyra és a pózra. Ezzel az extra lépéssel lesz egy rálátásod a “térbeli arányokra”. A test részeinek térbeli megjelenítése. A piros vonalak az összekötő vonalak. Most láthatod a testet egy analitikus módon, aminek tulajdonképpen a lényege, hogy elkerüljük a test felvázolásának eltorzulását. A következő részben a térbeli tömeg felvázolása lesz a téma a gyakorlatban.

Gyerekesek a rajzaid? Szeretnél megtanulni, de eddig nem volt rá időd, vagy a közeledben nincs rá lehetőség? -> Online Jobb Agyféltekés Rajztanfolyam

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam
Kategóriák