Online Jobb Agyféltekés TanfolyamokEz a videó nagyon jól bemutatja lépésről lépésre a ló rajzolás folyamatát. Ha nem tudsz angolul, akkor is nagyon jól érthető a képekből, de azért segítek 🙂

Első lépésként kis oválisokkal és ahhoz hasonló formákkal tervezd meg a rajz vázlatát, a ló főbb részeit. Ez majd segít, hogy az arányokat jól vedd fel a rajz során.

Második lépésként rajzold meg a ló körvonalait úgy, hogy figyelmesen követed a korábban felrajzolt ovális formáidat. Használd a felrajzolt formákat segítségként, hogy a rajzod méretei reálisak legyenek. Folyamatosan igazíts rajta, ahol kell, de próbálj meg ne nagyon eltávolodni az alapnak felvitt formáktól.

A harmadik lépésben radírozd ki a belső formáid vonalát. Majd árnyékold azokat a területeket, amik a legsötétebbek a ceruzád enyhe nyomásával. Most még ne árnyékolj túl erősen, hogy ne legyen nehéz kiradírozni később, ha kiderül, hogy egy-két helyen hibáztál.

Végezetül fejezd be a ló árnyékolását, miközben figyelmesen végigmész a legkisebb részleteken is (mint pl. a szemek, az orr stb.). Aki a videón rajzol, a sörényét és a farkát hagyja utoljára.
A sötétebb árnyékolás érdekében nyomd rá a ceruzádat egy kicsit erősebben a papírra. A nyomás erősségét változtasd, annak érdekében, hogy különböző tónusokat hozz létre.
A világosabb részeknél figyelj oda, hogy vagy egyáltalán ne árnyékolj és hagyd a papír fehérjét előtűnni, vagy az egészen világos árnyaknál csak nagyon enyhén árnyékolj. Ez természetesen a rajzolandó ló színétől függ.
Addj hozzá minden apró részletet, ami még eszedbejut.

Majd tisztítsd meg a rajzodat, ha szükséges egy radírral. Ha valahol nagyon elmaszatolódott, vagy a korvonalak mentél csúsztál volna ki itt-ott.

Na és akkor a videó, jó gyakorlást! 🙂

Tanulj meg Te is rajzolni!!! Rajztanfolyam

Hogyan rajzoljunk lovat? bejegyzéshez 4 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam
Kategóriák