Online Jobb Agyféltekés Tanfolyamok

De egyébként mi is az a bal és a jobb agyfélteke?

A bal agyfélteke funkciói: beszéd, írás, olvasás, számolás, logika, elemzés, listázás, részletek, sorba rendezés, egymásutániság.

A jobb agyfélteke felelős ezekért: képzelet, színek, dimenziók, térbeli-vizuális ingerek, muzikalitás, egyidejűség.

Sokan azt mondják, hogy vannak jobb illetve bal agyféltekés emberek, de azért ez nem egészen így van. Inkább arról van szó, hogy ki melyiket használja inkább. A nyugati kultúra erősen a logika, az elemzés, az információ feldolgozására épít. A verbalitás a legfőbb alapja.

Az oktatási rendszer is egyoldalúan a bal agyfélteke funkcióit preferálja. Ezért, hogy kifejlesszük magunkban a kreatív gondolkodást, olyan módszereket kell elsajátítanunk, amely a két félteke képességeit egyszerre fejleszti.

Nem véletlen az sem, hogy sokan egy-egy tárgyalás vagy telefonálás közben önkéntelenül rajzolgatnak. Ilyenkor ez nem azt jelenti, hogy az illetőt nem érdekli a téma, és unatkozik, hanem azt, hogy a bal agyféltekéje mellé, bekacsolja a jobb agyféltekét is, így sokkal jobban és kreatívabban tud “jelen lenni” a tárgyaláson.

Természetesen itt önkéntelen rajzolgatásról, firkálásról van szó, és nem arról, mikor egy rajzolni ülünk le, és egyszerűen kikapcsoljuk a külvilágot. Hiszen ebben az esetben legnagyobb részt a jobb agyféltekénket használjuk.

Szeretnéd Te is megtanulni, hogy hogyan kapcsold be tudatosan a jobb agyféltekédet? Nagyon siess, mert már csak 2 nap, és vége az akciónak!!! -> Online Jobb Agyféltekés Rajztanfolyam AKCIÓSAN

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam
Kategóriák