Online Jobb Agyféltekés Tanfolyamok

Üdvözöllek és köszönöm, hogy meglátogattad a honlapomat! Remélem, hogy érdekesnek és hasznosnak fogod találni.

Ha kérdésed lenne a tanfolyammal kapcsolatban, akkor a következő email címen keresztül tudsz elérni: contact@rajzhobby.hu

Egy pár mondattal szeretném bemutatni magamat és az én történetemet, ami többek között, ennek az online rajziskolának és blognak a létrehozásához vezetett.

Nem művésznek indultam, 20 éves koromig versenyszerűen sportoltam, majd a tovább tanulás során az Egyesült Államokban tanultam egyetemen, sportösztöndíjjal. Végül Magyarországon fejeztem be a tanulmányaimat és közgazdász diplomát szereztem. Így jó pár évig ezen a területen dolgoztam a legnagyobb multinacionális cégeknél.

Mindeközben folyamatosan kerestem a saját utamat, mert mindvégig éreztem, hogy ez nem az én helyem. Egészen kicsi korom óta rajzoltam, szobrokat és gobelin képeket készítettem és tulajdonképpen mindenféle kreatív és alkotói tevékenység érdekelt. Lenyűgözött a mesekönyvekben látott képek és illusztrációk és természetesen a Disney mesék, azok képi világa még inkább elvarázsolt. Így nem volt kérdés, hogy ez irányban kell keresnem a megoldást.

Komolyabban viszont 2007-ben kezdtem el foglalkozni a rajzolással, mikor én magam is részt vettem egy 4 napos jobb agyféltekés rajztanfolyamon. Nagyon megtetszett az a fajta látás-, és gondolkodásmód, amit tanított és elképesztett, hogy milyen eredményt lehet elérni ilyen rövid idő alatt.

Ami pedig a leginkább megdöbbentett, hogy erre tényleg mindenki képes, és tulajdonképpen mindenkiben benne élnek azok a készségek, amik a rajzoláshoz kellenek, csak meg kell tanulni előhozni őket, és ami a legfontosabb, meg kell tanulni egy másfajta látásmódot, ami különbözik attól, amit a mindennapokban használunk.

Ezek után már nem volt megállás. Még jobban elmélyültem a rajzolás ezen technikájában, és elméleti hátterében, majd tovább fejlesztettem magam a rajz egyéb területein is, színelméletet, valamint a festést tanultam.

2009 végén pedig úgy éreztem, hogy most már eleget tudok ahhoz, hogy ezt a tudást másoknak is átadhassam. Így született meg az ötlet, hogy létrehozom a Jobb Agyféltekés Rajztanfolyam Online változatát, amivel az volt a célom, hogy ne legyenek távolság okozta akadályok, és azok is részt vehessenek a tanfolyamon, akik eddig nem tudták megoldani az utazást, vagy éppenséggel külföldön élnek.

Mára már rengetegen elvégezték sikeresen a tanfolyamot, a résztvevők rajzait – a teljesség igénye nélkül – megtalálod a Galériában a Tanfolyami rajzok között.

2010 áprilisa környékén pedig elkészült ugyancsak Online formában a Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam is, ami a Rajztanfolyam folytatása. Itt már a színelméletről van szó, gyakorlatok során haladunk a legegyszerűbb színkeveréses feladatoktól az első igazi festményig.

Ezek után úgy éreztem, hogy ahhoz, hogy további értéket és tudást tudjak adni az olvasóimnak és a tanulóimnak, ahhoz fejlődnöm kell. Így úgy döntöttem, hogy tovább tanulok. Közben az élet úgy alakult, hogy 2011-ben kiköltöztem párommal Ausztráliába, Sydney-be, ahol azóta is élünk. Itt volt lehetőségem egy olyan amerikai iskolát elvégezni, ahol olyan művészektől, karaktertervezőktől, illusztrátoroktól, concept artist-októl tanulhattam perspektívát, anatómiát, állat- és emberrajzolást, karaktertervezést, digitális festést, illusztrációt, színelméletet és még sorolhatnám, akik a jelenleg is aktívan dolgoznak a legnagyobb hollywoodi animációs stúdiókban.

De úgy gondoltam, hogy a tradicionális művészetek ismerete elengedhetetlen, így mind ezek mellett egy világszinten is neves művészeti iskolában, a Julian Ashton Art School-ban tanultam festést (olaj és vízfesték), valamint élő modell alapján való rajzolást és festést, ugyancsak neves és gyakorló képzőművészek segítségével.

Közben pedig Grafikus Designer-i képesítést is szereztem, majd egy ideig stúdióban dolgoztam, közben pedig szabadúszóként is vállaltam grafikusi és illusztrációs munkákat. Természetesen a rajztanítást is folytattam ezen az oldalon keresztül, valamint angol nyelven is indítottam kurzusokat.

Mostanra eljutottam arra a pontra, hogy úgy érzem, hogy most már megalapozottan tudom folytatni a Hobby Rajz művészeti iskolát, amit anno, 2009-ben megálmodtam és elkezdtem. Az alap rajztanfolyam frissítésével elindul tehát egy új kor, és folyamatosan érkeznek majd az újabb online tanfolyamok, melyek különböző témaköröket, technikákat és médiumokat fognak átölelni. Ezzel szeretnék lehetőséget adni mindenkinek, hogy térbeli és időbeli akadályok nélkül hozzáférhessenek olyan tudásanyaghoz, ami világszínvonalú, sokrétű, és a céljaidnak megfelelő. Hobbi művészeknek és azoknak is, akiknek komolyabb céljaik vannak.

A célom az, hogy egy eszközt, egy olyan tudást adjak át, amivel megalkothatod a benned élő világot, kiélheted a kreativitásod, színesebbé teheted az életed, kiszakadhatsz a mindennapok körforgásából és nem utolsó sorban hozzásegít, hogy a „most”-ban élj, hogy megéld a jelen pillanatot. Az alkotás során kikapcsolod a külvilágot, megszűnik az idő és a tér, elmerülsz abban, amit éppen csinálsz, így egy fajta meditációs és önismereti tevékenység is egyben. Valamint elsajátítasz egy más fajta látás- és gondolkodásmódot, ezzel egy olyan eszközt kapsz, amivel egy  új szemszögből tudod megvizsgálni a problémáidat és így könnyebb megoldást találni rájuk.

Ennyit magamról, és most Te jössz! 🙂

Sok szeretettel várlak a tanfolyamom egyikén, vagy mindegyikén!

„Amihez kedvünk van, ahhoz tehetségünk is van.” Hegel

Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam
Kategóriák